ALL-ON-4®

Válasszon Ön is professzionális megoldást hiányzó fogai pótlására!

Az All-on-4® eljárás egy speciális és modern megoldás, ami rövid idő alatt biztosít teljes, szinte azonnal terhelhető végleges megoldást. Azoknak ajánlom, akik teljes foghiánnyal küzdenek egyik vagy mindkét fogíven.

Abban az esetben is alkalmazható, ha korábban lebeszélték a hagyományos implantációs kezelésekről az állcsontban meghúzódó idegcsatorna (nervus mandibularis) feletti alacsony csontállomány miatt, tehát csontpótlás nélkül is kompromisszumoktól mentes megoldás, ami visszaadja az eredeti fogak érzését.

A kezelés során 4 implantátum kerül beültetésre, a két középső egyenesen, a két hátsó 30-45°-os szögben hátrafelé döntve, ahogy ezt a képen is láthatja.

Az implantátumokra Multi-unit fejek kerülnek közvetlenül az implantátumok behelyezésekor. Ezekre készül el előbb az ideiglenes híd, ami azonnal terhelhető, majd a végleges rögzített fogpótlás. Újra biztonságosan ehet és mosolyoghat, mint régen.

Az ALL-ON-4® előnyei:

Szeretne
gondtalanul mosolyogni?

Szeretne magabiztosan
beleharapni egy almába?

Szeretné sokáig megőrizni
fogai egészségét?

Szeretne minőségi
hosszan tartó megoldást?

Az ALL-ON-4® végleges híd anyaga:

A híd anyaga sokféle lehet, ezek árban is különböznek egymástól. Kiválasztásuknál az anyagiak mellett szerepet játszik még az antagonista fogak állapota és a csont minősége is.

A kompozit fogak nem törnek, hanem inkább kopnak. Így megkímélik az antagonista fogakat, illetve kevésbé terhelik túl az implantátumokat.

Lehetséges variációk:

Az eredeti All-On-4® implantáció folyamata lépésről-lépésre:

1. Konzultáció és kezelési terv késztése

Az All-on-4® implantáció előtt személyes konzultáció szükséges. Szakorvosunk megvizsgálja Önt. Az állcsont-térfogat pontos meghatározása céljából elengedhetetlen CT felvételt a konzultáció alkalmával néhány perc alatt rendelőnkben elkészítjük. A vizsgálat és a CT felvétel alapján elkészítjük az Ön kezelési tervét, amelyben minden tudnivalót részletesen leírunk beleértve a kezelés költség-és időigényét.

2. All-on-4® implantáció

Az implantátumok beültetésére mindössze egy műtéti időpont szükséges. A pár órás beavatkozást rendelőnkben, nyugodt környezetben kerül sor. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a szájsebészeti beavatkozásokat tapasztalt, aneszteziológus szakorvos közreműködésével i.v. szedációban végezzük. A műtét befejeztével és az ébredést követően még 30 percig megfigyeljük, majd kísérője segítségével hazaengedjük.

3. Fix híd rögzítése az implantátumokra

Az implantációt követően, az implantátumok azonnali terhelésének köszönhetően, a sikeres ún. vázpróbát és fogpróbát követően 4 munkanapon belül hosszú távú, ideiglenes, rögzített hidat készítünk a beültetett All-on-4® implantátumokra. Az ideiglenes, rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat..

4. Az Ideiglenes híd végleges hídra cseréje

Az All-on-4® implantációt követően az implantátumok teljes becsontosodására minimum 6 hónapot kell várnunk. Ezután készíthetjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, csavarozható, alsó és/vagy felső rögzített Procera körhidakat. Míg az ideiglenes híd a kis őrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első őrlő fogakat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

5. Rendszeres kontroll vizsgálat és komplex garancia

A kezelést követően félévente rendszeres kontroll vizsgálatra és szakképzett dentálhigiénikusaink által végzett szájhigiénés kezelésre várjuk Önt. A rendszeres kontroll vizsgálatok mellett érvényesíthető a komplex garancia, amely a Nobel Biocare implantátumok esetén életre szóló garanciát nyújt Önnek.

+1 Csavarozható rögzítés

A csavarozható eljárásnak köszönhetően az elkészített fogpótlások nem ragasztással, hanem csavarral kerülnek rögzítésre. Az implantátumokra rögzített koronák, hidak esetében az esetleges javítás a csavarozható rögzítési eljárásnak köszönhetően bármikor könnyedén megoldható. Ezáltal ez az eljárás nagyobb biztonságot jelent mind az orvos, mind a páciens számára.

Implantátumok beültetésével megakadályozhatja az állkapocs csont sorvadását és megelőzheti az arc öregedését!​

Milyen fájdalommal jár az implantátum beültetése?

Nagyon sok páciensünkben felmerül a kérdés, hogy mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése. A visszajelzések alapján jóval kisebb fájdalomra kell számítani, mintha a fogunkat húznák. A korszerű érzéstelenítési technikák lehetővé teszik a fájdalom minimalizálását. De természetesen akkor is van megoldásunk, ha Ön nem mer belevágni az implantációba. Az éber szedálást kifejezetten azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik valamilyen oknál fogva félnek a beavatkozástól. A szedálás során egy olyan kábult, relaxált állapotba kerül, ahol a félelemérzet megszűnik, és fájdalmat sem fog érezni. Az implantációt követően, a műtét napján előfordulhat átmeneti fájdalom, érzékenység, amely megszüntethető néhány alkalommal bevett fájdalomcsillapító segítségével.