Híd pótlás

Egymás melletti foghiány? Nem probléma!

A híd pótlások nem csak egy foghiány pótlására, hanem egymás melletti hiányok orvoslására is kiváló megoldást jelentenek. A kiváló anyagokból elkészített híd pótlás teljesen élethű és természetes, amellyel nem csak önbizalmunkat nyerhetjük vissza, hanem rágóképességünk is tökéletes lesz. Így hosszú távon újra magabiztosan haraphatunk bele kedvenc ételeinkbe.

Mi a híd?

A hidak egy vagy akár egymás melletti több foghiány pótlására alkalmasak. A hidaknak itt is szükségük van tartópillérekre, amelyek lehetnek:

  • a foghiány melletti szomszédos fogak, amelyekre megfelelő előkészítést követően koronát ültetünk,
  • lehetnek a foghiány melletti implantátumok is.

A tartópillérekre ültetjük a hídtestet, ami gyakorlatilag a hiányt pótló műfogat, vagy műfogakat jelenti.

Az így kapott pótlás stabil és a megfelelő ápolás mellett hosszú távon kényelmes megoldást jelent.

Miért jó megoldás a híd pótlás?

Gyors és hatékony

A híd pótlásokkal könnyedén orvosolhatunk akár több, egymás melleti foghiányt is.

Olyan, mint az igazi

A cirkoniumból készült híd pótlások teljesen élethűek, ráadásul fémallergiások számára is tökéletes megoldást jelentenek.

Hosszan tartó megoldás

A híd pótlások olyan stabil rendszerek, amelyek segítségével Ön visszakapja rágóképességét, így újra szabadon élvezheti kedvenc ételeit.

Természetes

A kiváló minőségű anyagokból készített híd pótlások megfelelő ápolás mellett akár egy évtizeden keresztül is biztonsággal használhatók-

Mikor használunk híd pótlást?

Híd pótlást leggyakrabban egy vagy több egymás melletti foghiány esetén használunk. A híd pótlások felhasználása igen sokrétű.

Kiválthatja a részleges kivehető pótlást

Ha a fogak hiányát implantátummal és híd pótlással orvosoljuk, akkor akár a kényelmetlen, részlegesen kivehető pótlásokat is elfelejthetjük.

Egymás melletti foghiányok pótlása

Ha két vagy három fogunk hiányzik egymás mellett, de azok szomszédos fogai épek, vagy implantátumok, a híd pótlás a legegyszerűbb megoldás arra, hogy újra magabiztosan mosolyogjunk.

Első fogak hiánya esetén is kiváló megoldás

Ha az első fogaink hiányoznak, nem csak mosolyogni nem merünk, de a rágás is nehézséget okoz. A híd pótlások megfelelő és költséghatékony megodást jelentenek ebben az esetben is.

Milyen lépései vannak a híd pótlás elkészítésének?

Konzultáció és kezelési terv

A híd pótlás elkészítése előtt konzultációt tartunk pácienseinkkel, ahol részletes kezelési tervet állítunk össze. A kezelési terv tartalmazza a várható beavatkozásokat. A konzultáció során minden lépésről részletes tájékoztatást adunk.

Meglévő fogak előkészítése, lenyomatvétel

A beavatkozás első lépése a meglévő fogak előkészítése. Amennyiben meglévő fogaink képezik majd a hidak tartópilléreit, úgy azokat lecsiszoljuk és a későbbiekben korona kerül majd rájuk. A csiszolást minimális gyógyulási idő, majd a lenyomatvétel követi.

Híd felhelyezése

A lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a híd pótlást, amelyet a már előkészített fogakra helyezünk. Amennyiben szükséges elvégezzük az apróbb korrekciókat annak érdekében, hogy az elkészült korona valóban kényelmes és természetes legyen.