Implantátum

Válasszon Ön is professzionális megoldást hiányzó fogai pótlására!

Hiányzó fogaink nagyon sok gondot okozhatnak mindennapi életünk során. Az esztétikai problémák mellett számos olyan következménnyel kell szembenéznünk, amelyek egészségünket veszélyeztetik. A foghiány melletti fogak hamarabb szuvasodnak, a fogszuvasodás hamar eléri a gyökereket, így rövid távon gyökérkezelésre kerülhet sor. Nem mellesleg a megmaradó fogak elveszítik támasztékukat, így elkezdenek bedőlni. A fogak bedőlésének hosszútávú következménye, hogy nem lesznek stabilak, így könnyen elveszíthetjük őket. A hiányzó fogak az állkapocs csont sorvadását is okozhatják.


GARANCIA

Az implantátumokra örökélet-garancia vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha az implantátumot el kell távolítanunk (gyulladás, vagy más ok miatt), akkor azt díjmentesen pótoljuk. Ennek természetesen feltétele is van: egyrészt az, hogy az Ön szájhigiénéje megfelelő legyen, másrészt az, hogy mi félévente kontrollvizsgálatot és professzionális szájhigiénés kezelést végezzünk Önnél.

Mi az implantátum?

Az implantátum valójában egy mesterséges foggyökér, amelynek a feladata, hogy az elvesztett fog gyökerét pótolja. Egy csavart képzeljünk el, amelyet az állkapocs csontjába ültetünk be. Erre kerül majd a felépítmény és legvégül a korona.

Az implantátum és a csontszövet között idővel megfelelő biológiai kapcsolat jön létre, így a beültetett implantátum erős és stabil alapját képezi a koronának, a hídnak, de akár egy teljes fogsornak is.

Miért jó megoldás az implantátum beültetése?

Tartós

Megfelelő ápolás mellett akár teljes élethosszig tartó megoldást jelent, nincs szükség folyamatos cserére.

Veszélytelen

Az implantátum titánból készült, amely nem okoz allergiás reakciót és a kilökődés esélye is minimális.

Ép szomszédos fogak

Az implantátumok beültetésekor nincs szükség a szomszédos, egészséges fogak lecsiszolására.

Természetes

Az implantátumra épített korona megszólalásig hasonlít a saját fogunkhoz.

All-On-4 implantátumok

Az All-on-4 technológia a legmodernebb eljárás az implantológiában. A négy darab implantátum garantálja, hogy a ráültetett, akár teljes fogsor tökéletesen stabil legyen. Az implantátumok speciális szögben kerülnek behelyezésre, így nincs szükség csontpótlásra, vagy arcüreg-emelésre sem! Ráadásul a még meglévő fogak húzása, az implantátumok beültetése, és az ideiglenes híd egy alkalommal készülnek el. Így nem lesz szükség kivehető pótlásra, sőt, elkerülhető a “fogatlan” állapot is. A gyógyulási idő lerövidül, és Ön újra komfortosan érezheti magát!

Szeretne
gondtalanul mosolyogni?

Szeretne magabiztosan
beleharapni egy almába?

Szeretné sokáig megőrizni
fogai egészségét?

Szeretne minőségi
hosszan tartó megoldást?

Milyen esetben javasolt az implantátum beültetése?

Egy hiányzó fog pótlására​

Egyetlen foghiány esetén az implantátum beültetéséhez nincs szükség a szomszédos, még egészséges fogakat lecsiszolni, így azok tovább megőrizhetők.​

Sorvégi foghiányok pótlására

A sorvégi fogak tartópillérként funkcionálnak hidak és egyéb rögzített pótlások alkalmazásánál. Ha ezek hiányoznak hidak és rögzített pótlások sem készíthetők.

Teljes fogsorhiány esetén

Az implantátumok kiváló és stabil alapot jelentenek akkor is, ha egy teljes fogsor pótlásáról van szó! A fogsor hosszútávú, biztos tartást kap.

Implantátumok beültetésével megakadályozhatja az állkapocs csont sorvadását és megelőzheti az arc öregedését!​

Milyen fájdalommal jár az implantátum beültetése?

Nagyon sok páciensünkben felmerül a kérdés, hogy mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése. A visszajelzések alapján jóval kisebb fájdalomra kell számítani, mintha a fogunkat húznák. A korszerű érzéstelenítési technikák lehetővé teszik a fájdalom minimalizálását. De természetesen akkor is van megoldásunk, ha Ön nem mer belevágni az implantációba. Az éber szedálást kifejezetten azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik valamilyen oknál fogva félnek a beavatkozástól. A szedálás során egy olyan kábult, relaxált állapotba kerül, ahol a félelemérzet megszűnik, és fájdalmat sem fog érezni. Az implantációt követően, a műtét napján előfordulhat átmeneti fájdalom, érzékenység, amely megszüntethető néhány alkalommal bevett fájdalomcsillapító segítségével.

Milyen lépései vannak az implantátumok beültetésének?

A legtöbb esetben az implantáció a foghúzással együtt megtörténhet! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a foghúzással egyidőben kerül beépítésre az implantátum, és még ugyanakkor (esetenként néhány nappal később) ideiglenes korona, vagy híd is kerül az implantátumra. Az így beültetett fogak azonnal terhelhetők, sok kellemetlen naptól kímélve meg a pácienst!

Implantátum beültetése

Első lépésként maga az implantátum, vagyis a csavar kerül beépítésére. Ez ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel történik. A legtöbb esetben az implantátumra rögtön ráhelyezzük az ideiglenes koronát, így a fog azonnal használható. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor 3-4 hónapos gyógyulási idővel számolhatunk.

Lenyomatvétel, korona, híd elkészítése

A lenyomatvétel és a korona vagy híd elkészítése a hagyományos módon történik. A korona vagy a híd elkészítése a fogtechnikai laboratóriumban a legmodernebb CAD/CAM technológiával történik.

A korona, híd rögzítése

Az elkészült fogpótlást a behelyezett implantátumra ültetjük rá legtöbb esetben csavarozással, néha ragasztással.